Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Ένα ευωδιαστό και θεραπευτικό μπάνιο με χαμομήλι

Χαμομήλι – Matricaria chamomilla ή Matricaria recutita
Το χαμομήλι είναι ένα από τα αρχαιότερα φαρμακευτικά βότανα που είναι γνωστά στην ανθρωπότητα.
Το χαμομήλι , όπως σίγουρα έχουμε ακούσει οι περισσότεροι , έχει χρησιμοποιηθεί ως φυτικό φάρμακο για ποικίλες ασθένειες εδώ και αιώνες.
Αναφέρεται επίσης ότι χρησιμοποιείται ευρέως σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου όπως σε πολλές χώρες τις Ευρώπης αλλά και στην Αμερική ειδικά στο Μεξικό.
Οι πρόσφατες μελέτες του χαμομηλιού έδειξαν πιθανά οφέλη στη θεραπεία της υπεργλυκαιμίας και των διαβητικών επιπλοκών , της διαταραχής του άγχους και της κατάθλιψης.
Επίσης έχουν παρατηρηθεί ιδιότητες που έχουν συμβάλλει στην ισορροπία της χοληστερόλης , αλλά και ισχυρές αντιοξειδωτικές.
Το χαμομήλι κατέδειξε επίσης τη δυνατότητα βελτίωσης της σωστής λειτουργίας του οργανισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας σε ασθενείς με χρόνια αϋπνία.
Τα αποξηραμένα λουλούδια του χαμομηλιού περιέχουν πολλά τερπενοειδή και..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου