Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ημικρανίες και πονοκέφαλοι -Μπορούν κάποιες τροφές να είναι η αιτία τους;

Ημικρανίες και πονοκέφαλοι 
Μπορούν κάποιες τροφές να είναι η αιτία των πονοκεφάλων ή των ημικρανιών;
Σίγουρα ναι – και σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Κεφαλαλγίας των ΗΠΑ  «headaches.org» το πρώτο βήμα στη διαχείριση των πονοκεφάλων που προκαλούνται από τα τρόφιμα είναι η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τρώμε τρία γεύματα την ημέρα με ένα ενδιάμεσο  σνακ  ή 6 μικρά γεύματα σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε μια καλή πηγή πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα μας ή σνακ και πρέπει να αποφεύγουμε να τρώμε τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη από μόνοι μας, ειδικά όταν είμαστε υπερβολικά πεινασμένοι. Αυτές είναι οι πρώτες ενέργειες που θα μας βοηθήσουν να ελέγξουμε ακόμα και να αποτρέψουμε τη λεγόμενη«κεφαλαλγίας της πείνας».
Οι πάσχοντες όμως από κεφαλαλγίες αντιδρούν και ανάλογα με τις ιδιαίτερες ευαισθησίες τους σε κάθε τρόφιμο. 
Οι κεφαλαλγίας που αιτία τους έχουν τα τρόφιμα μπορεί να εμφανιστούν μετά από μισή ώρα αλλά και μετά από πέντε ώρες ή μπορεί και μετά 72 ώρες,που είναι το ανώτερο χρονικό όριο,γεγονός που τις καθιστά συχνά πολύ δύσκολο να εντοπιστούν.
Για το λόγο αυτό, συνιστάται από τους ειδικούς να κρατάμε ένα «ημερολόγιο τροφίμων», με στήλες για το χρόνο, τα τρόφιμα που τρώμε,πότε τα τρώμε και πότε είδαμε τα πρώτα συμπτώματα της κεφαλαλγίας.
Θα πρέπει να ξεκινήσουμε με μια συντηρητική δίαιτα που δεν θα περιλαμβάνει κανένα ύποπτο για πονοκέφαλο και ημικρανία τρόφιμο.
Μπορούμε να προσθέτουμε ένα «νέο» φαγητό κάθε τρεις ημέρες και να σημειώνουμε στο ημερολόγιο των τροφίμων μας  τυχόν μοτίβα,όπως  αλλαγές στα συμπτώματα κεφαλαλγίας....
read more:https://botanologia.gr/imikranies-kai-ponokefaloi-mporoyn-kapoies-trofes-na-einai-i-aitia-toys/

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς εγώ παρατήρησα ότι μου δημιουργούν πονοκέφαλο και κάποιες κολώνιες, με έντονο και πρόσφατο παράδειγμα την Β.U. η οποία μου δημιουργεί έντονη ημικρανία.

    Τελικά ο οργανισμός μπορεί και μόνος του και αναγνωρίζει τί τον πειράζει.

    Πολύ όμορφο σάιτ. Καλή συνέχεια σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ σωστή διαπίστωση....όντως πολλές κολώνιες δημιουργούν έντονες ημικρανίες σε ένα πλήθος ατόμων....και ναι φίλη μου το σώμα μας αναγνωρίζει τι θέλει και τι δεν θέλει...το λέω πολλές φορές...αλλά δυστυχώς πολύ λίγα άτομα κατανοούν αυτή την απλή αλήθεια....τα περισσότερα άτομα θέλουν να ακούσουν "περισπούδαστους όρους"....και ακαταλαβίστικες ορολογίες....και μόνον τότε είναι καλυμμένοι.....
    ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή