Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Συνδυασμοί τροφίμων για καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών

 
Οι συνδυασμοί των τροφίμων είναι ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολλούς από εμάς και πάρα πολλές φορές υπάρχει σύγχυση όσον αφορά την τακτική που πρέπει να ακολουθήσουμε.
Σε γενικές γραμμές, όμως αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι πως ένα γεύμα θεωρείται πλήρες όταν περιέχει τρόφιμα από τις τρεις βασικές ομάδες τροφίμων – λαχανικά, πρωτεϊνούχα και αμυλούχα τρόφιμα.
Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι πολλά τρόφιμα περιέχουν πολλές υψηλής σημασίας και έντασης θρεπτικές ουσίες.
Αυτές οι ουσίες αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη ένταση αν ληφθούν ταυτόχρονα σε ένα γεύμα.
Συνδυασμοί τροφίμων για καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών
Ας παρακολουθήσουμε μερικούς συνδυασμούς τροφίμων για καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.
α . ασβέστιο και ινουλίνη για υγιές στομάχι και γερά κόκαλα....
read more:https://botanologia.gr/syndyasmoi-trofimon-gia-kalyteri-aporrofisi-ton-threptikon-systatikon/

11 σχόλια:

  1. Καταπληκτικες πληροφοριες για οσους ενδιαφερονται για σωστη διατροφη!
    Θα βοηθουσε πολυ αν μπορουσες σε καποια αναρτηση να κανεις καποιες προτασεις για το πως μπορουμε να συνδυασουμε συστατικα, γιατι καποιοι συνδυασμοι οπως ο τελευταιος με μαγνησιο,ασβεστιο και βιταμινη D ειναι -για μενα τουλαχιστον- δυσκολο να συνδυαστουν σε ενα 'πιατο'!!
    Ευχαριστω!
    Μαρια Εμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητή φίλη!!!
    προσπαθώ όσο μπορώ να μεταδώσω κάποιες πληροφορίες μέσα από ένα πολύ-πολύ μεγάλο σύνολο
    το ξέρω ότι κάποιοι συνδυασμοί δεν είναι πολλές φορές προσιτοί
    απλά πιστεύω ότι όταν γνωρίζουμε,την δεδομένη στιγμή που θα χρειαστεί,θα ξέρουμε τι να κάνουμε,αν μη τι άλλο δεν θα συνδυάζουμε τελείως ετερόκλητα μεταξύ τους προϊόντα-δες τε και την ανάρτησή μου για το σίδηρο- και
    θα σταματήσουμε να ταΐζουμε -ειδικά τα παιδιά μας τρόφιμα χωρίς θρεπτικά συστατικά-
    την καλησπέρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΡΑΦΕΙ ασβέστιο,μαγνήσιο και βιταμίνη D για γερά οστά και δόντια.τρία στοιχεία που δρουν συνεργιστικά -το ένα βοηθά το άλλο.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΚΟΜΑ ΓΡΑΦΕΙ,τρώμε τις φακές με λεμόνι και όχι με ξύδι και
    τις συνοδεύουμε με ελιές και όχι με φέτα.ΟΙ ΦΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΤΙΚΗ ΠΗΦΗ ΣΥΔΗΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ, ΚΑΙ ΟΙ ΦΕΤΑ ΠΗΦΗ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΣΥΝΔΥΆΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΟΎΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. διαβάστε τις αναρτήσεις για το σίδηρο για να δείτε γιατί δεν συνδυάζονται οι φακές με την φέτα
      είναι θέμα σιδήρου και ασβεστίου και καθόλου θέμα ασβεστίου και μαγνησίου (το οποίο μαγνήσιο -παρεμπιπτόντως-που περιέχουν οι φακές χάνεται όλο κατά το μούλιασμα πριν το βράσιμο)
      και βέβαια συνδυάζεται το ασβέστιο με το μαγνήσιο και την βιταμίνη D
      απλά η φέτα και οι φακές δεν συνδυἀζονται βέβαια όποιος θέλει μπορεί να τα συνδυάζει κανείς δεν τον εμποδίζει

      Διαγραφή
  4. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΟΙ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΤΗ ΦΕΤΑ ΔΕΝ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ.ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΣΒΕΣΤΙΟ.ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΑ.ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙ ΤΗΣ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ,ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΡΡΌΦΗΣΗ ΕΓΩ ΕΓΡΑΨΑ ΔΕΝ ΣΥΝΔΥΆΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω τι γράφετε "ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΟΙ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΤΗ ΦΕΤΑ ΔΕΝ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ"
      τι ακριβώς εννοείτε με την παραπάνω πρόταση;

      Διαγραφή
  5. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΘΑΛΕΙΑ! πηγή φυτικής πρωτεΐνης – την οποία αν συνδυάσετε με δημητριακά ή ψωμί ολικής άλεσης θα λάβετε υψηλή ποιότητα Πρωτεΐνη...
    Πηγή φυτικής πρωτεΐνης ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ,ΠΟΥ ΑΝ ΤΑ ΣΥΝΔΗΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ολικής άλεσης ΠΡΟΙΟΝΤΑ θα είναι δύσκολο για το σώμα να απορροφήσει το σίδηρο.ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προσπάθησα να καταλάβω τι εννοείτε και τι ρωτάτε αλλά δεν τα κατάφερα

      Διαγραφή
  6. ΌΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ!!!ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ...ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...11.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ 11.000.000 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ...ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΩΣΑΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστούμε για το αναλυτικό άρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή