Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Κουρκούμι και λεμόνι -ένα ισχυρότατο θεραπευτικό ρόφημα

Κορκούμι και λεμόνι  δυο από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά,
αντιφλεγμονώδη και αποτοξινωτικά τρόφιμα, άκρως απαραίτητα για τον οργανισμό μας που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι κάθε – μα κάθε μέρα!
Και έρχονται να τα συμπληρώσουν το τζίντζερ,
το μέλι και το μαύρο πιπέρι ή το καγιέν για να μας δώσουν ένα  έξοχο ρόφημα.
Ένα ρόφημα με πολλές δράσης και ο τέλειος τρόπος αποτοξίνωσης του οργανισμού μας αλλά και χαλάρωσης λίγο πριν πάμε για ύπνο.
Τι κάνει αυτό το ρόφημα ιδανικό τονωτικό και αντιοξειδωτικό;
Καλή ερώτηση.
Ας δούμε
Το κουρκούμι περιέχει την περίφημη κουρκουμίνη, η οποία διαθέτει ισχυρότατα αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.
Το τζίντζερ είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες και  αντιοξειδωτικό, γνωστό ιδανικό ίαμα για τα προβλήματα της πέψης και το κατ εξοχήν βότανο-μπαχαρικό για τη ναυτία
Το λεμόνι αποτοξινώνει φυσικά και αλκαλοποιεί τον οργανισμό μας, βοηθάει το...