Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Πόνοι στον αυχένα και την ωμοπλάτη: Οι ασκήσεις που σώζουν

Η κύρια αιτία του πόνου στον αυχένα ή τον ώμο είναι η κακή στάση του σώματος.
Ειδικά οι πόνοι στον αυχένα έχουν εξελιχθεί σε μια "μάστιγα" ορθοπεδικών παθήσεων στην σύγχρονη κοινωνία, όπου οι άνθρωποι κάθονται πολλές ώρες σε καρέκλες, αυτοκίνητα και καναπέδες με λάθος στάση σώματος.

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτούς τους πόνους, ακόμα και πονοκεφάλους και ημικρανίες, με το να γνωρίζετε πολύ καλά την σωστή στάση σώματος σε κάθε περίσταση.

Δείτε με ποιες απλές ασκήσεις θα μειωθούν οι πόνοι στον αυχένα και την ωμοπλάτη:

Ευθυγράμμιση ώμων

  1. Σταθείτε όρθιοι με τα χέρια σας να κρέμονται χαλαρά στα πλευρά σας, σαν να ήταν μανίκια από παλτό.
  2. Περιστρέψτε τους καρπούς προς τα έξω όσο το δυνατόν περισσότερο.
  3. Στη συνέχεια γυρίστε τις παλάμες σας προς τα μέσα, δηλαδή προς τους μηρούς σας ΑΛΛΑ...
  4. Κρατήστε τους ώμους και το πάνω μέρος του βραχίονα στην ίδια θέση όσο μπορείτε.

Κινήσεις με τα χέρια


  1. Ξεκινήστε από μια σταθερή θέση με το ένα πόδι λυγισμένο προς τα εμπρός και το άλλο πιο πίσω, αλλά και με τις δύο φτέρνες σας να ακουμπούν καλά στο πάτωμα.
  2. Σηκώστε το αντίστοιχο χέρι με το πόδι που είναι λυγισμένο προς τα επάνω όσο μπορείτε, μέχρι να νιώσετε το όριο στην άρθρωση του ώμου.
  3. Στη συνέχεια κατεβάστε πάλι το χέρι σας προς τα κάτω και πίσω, και πάλι όσο πιο πολύ μπορείτε.

Πάρτε εισπνοή σε κάθε ανάταση και εκπνοή όταν κατεβάζετε το χέρι σας. Χρησιμοποιήστε την ορμή του χεριού από την ελεύθερη κίνηση και μην πιεστείτε περισσότερο από ό,τι μπορείτε. Κάντε περίπου οκτώ ή περισσότερες επαναλήψεις, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα και ορμή μέχρι να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι μικροί φυσικοί θόρυβοι από τη δυσκαμψία έχουν περάσει. Στη συνέχεια, αλλάξτε πόδι και χέρι και επαναλάβετε τις ασκήσεις.

“Ναι, Όχι, Ίσως”

Τέλος, οι απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας το βάρος του κεφαλιού για να τονώσετε τους μυς σε αυχένα και ωμοπλάτη, είναι πολύ αποτελεσματικές.

Σκεφτείτε ότι κάνετε μια “υπερβολική” κίνηση του κεφαλιού προς τα εμπρός, σαν να “Ναι” με την γλώσσα του σώματος. Στη συνέχεια στρέψτε το κεφάλι σας από την μία πλευρά μέχρι την άλλη, σαν να λέγατε “Όχι” και γύρετέ το αριστερά και δεξιά, σαν να λέγατε “Ίσως”.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
πηγή:iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου