Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

δεν πετάμε ποτέ το σκόρδο που έβγαλε φύτρα,διότι έχει περισσότερες μετρήσιμες αντιοξειδωτικές δράσεις και ιδιότητες που το καθιστούν ακόμα σημαντικότερο για την υγεία μας

πολλές φορές παρατηρούμε τα σκόρδα που έχουμε στην αποθήκη μας να έχουν βγάλει φύτρα και πολλές φορές χωρίς δεύτερη σκέψη τα σκόρδα αυτά τα πετάμε στα σκουπίδια...
λάθος,μεγάλο λάθος διότι
τα φύτρα του σκόρδου είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να βελτιωθεί το αντιοξειδωτικό δυναμικό του...
τα φωτεινά πράσινα βλαστάρια που προκύπτουν από τις σκελίδες του σκόρδου απογειώνουν τις αντιοξιδωτικές του  ιδιότητες μετατρέποντάς το σε έναν ακόμα  ισχυρότατο σύμμαχο για την καρδιά μας και όχι μόνο!!!
όπως γνωρίζουμε το σκόρδο είναι ο μεγαλύτερος και ο ισχυρότερος σύμμαχός μας στην  προσπάθειά μας να διατηρήσουμε ισχυρό το ανοσοποιητικό μας και υγιή τον οργανισμό μας
και
η καινούργια ανακάλυψη που δείχνει ότι το σκόρδο που έχει βγάλει φύτρες έχει περισσότερες αντιοξειδωτικές δυνατότητες δηλαδή περισσότερες μετρήσιμες αντιοξειδωτικές δράσεις το καθιστά ακόμα σημαντικότερο... 
στις εργαστηριακές δοκιμές, η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι τα εκχυλίσματα από τις φύτρες του σκόρδου προστατεύουν τα κύτταρα από οξειδωτική βλάβη και οι επιστήμονες υποστήριξαν τη σπουδαιότητά του για άλλη μια φορά και για άλλη μιά μορφή του!!!
εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μην ξεχνάμε το σκόρδο στην καθημερινότητά μας ενθυμούμενοι πάντα πως οι αντιοξειδωτικές του επιδράσεις επηρεάζουν την υγεία μας με πολλούς θετικούς τρόπους όπως
η θετική του επίδραση στην αντιμετώπιση
της υψηλής αρτηριακής πίεσης
στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων
στη θεραπεία της ωτίτιδας
στη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη
στην αντιμετώπιση του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης,
του διαβήτη,
του κρυολογήματος,
της γρίπη,
των λοιμώξεων του δέρματος
και
της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος
και να μην το πετάμε όταν βλέπουμε να έχει βγάλει φύτρα!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
πηγές και και αναφορές:
http://www.naturalnews.com/049214_garlic_sprouting_antioxidants.html
http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf500603v
https://www.acs.org/content/acs/en/pressroom/presspacs/2014/acs-presspac-february-26-2014/dont-throw-out-old-sprouting-garlic-it-has-heart-healthy-antioxidants.html
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/04/21/sprouted-black-garlic.aspx
http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf500603v
thalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου