Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

H καταλληλότερη ώρα μέσα στη μέρα για να πιούμε ένα ρόφημα βοτάνων

Αλήθεια ποια είναι η πιο κατάλληλη ώρα μέσα στη μέρα για να πιούμε ένα ρόφημα βοτάνων είτε αφέψημα είναι αυτό είτε έγχυμα;
Ένα χωνευτικό ή αντιόξινο ρόφημα βοτάνων το πίνουμε πριν ή μετά το φαγητό;
Ένα χαλαρωτικό ρόφημα βοτάνων θα το πιούμε το πρωί ή το βράδυ;
Λοιπόν-
Οι ώρες λήψης των ροφημάτων μας εξαρτώνται από τις ιδιότητες του βοτάνου ή των βοτάνων που θα χρησιμοποιήσουμε, ή από το πρόβλημα που μας απασχολεί δηλαδή:
1) το πρωί νηστικοί συνήθως πίνουμε
– τα τονωτικά βότανα για ενέργεια και ζωτικότητα όλη τη μέρα
– τα αποτοξινωτικά βότανα για να απομακρύνονται οι συσσωρευμένες τοξίνες από τον οργανισμό μας 
 – τα επουλωτικά και μαλακτικά βότανα για να προστατεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τους βλενογόνους του εντέρου και του στομαχιού μας.
– τα προσαρμογόνα βότανα για τα προβλήματα της εμμήνου ρύσεως, του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, της υπογεννητικότητας όπως η λυγαριά και το νυχτολούλουδο
2) την ώρα του προγεύματος συνήθως πίνουμε
– τα ηπατικά...