Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

τρεις ομάδες τροφίμων που πυροδοτούν τις φλεγμονές

αυτό που πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουν είναι ότι όπως υπάρχουν τροφές αντιφλεγμονώδεις έτσι
υπάρχουν και τροφές που προκαλούν φλεγμονές στο σώμα μας...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
φλεγμονή είναι η αντίδραση του οργανισμού μας απέναντι σε οποιοδήποτε αιτία του δημιουργεί πρόβλημα...
ιοί,
βακτήρια,
μύκητες,
παράσιτα,
τραυματισμοί,
εγκαύματα,
δηλητηριάσεις,
αλλεργίες,
και αμέσως ο οργανισμός μας αναπτύσσει την αμυντική του λειτουργία,τη φλεγμονή και
εμείς πρέπει να εξαλείψουμε το αίτιο ώστε να σταματήσει η φλεγμονή διότι
αν παραμείνει θα δημιουργηθεί ένα καινούργιο
φάσμα προβλημάτων υγείας, όπως
η ακμή,
η κοιλιοκάκη,
η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου,
η παραρρινοκολπίτιδα,
το άσθμα,
η ρευματοειδής αρθρίτιδα,
η περιοδοντίτιδα,
η διάμεση κυστίτιδα,
οι καρδιοπάθειες,
ο καρκίνος,
η νόσος Πάρκινσον,
η νόσος Αλτσχάιμερ,
η ελκώδης κολίτιδα και διάφορες άλλες ανισορροπίες του οργανισμού μας!!!
αυτό που πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουν είναι ότι όπως υπάρχουν τροφές αντιφλεγμονώδεις έτσι
υπάρχουν και τροφές που προκαλούν φλεγμονές στο σώμα μας...
οι τρεις ομάδες τροφίμων που πυροδοτούν τις φλεγμονές και
τις οποίες πρέπει να αποφεύγουμε εάν θέλουμε να τις αποφύγουμε είναι:
-trans-λιπαρά οξέα
τα trans-λιπαρά οξέα οδηγούν,επιβεβαιωμένα,σε ανεπιθύμητες φλεγμονές!!!
οι μελέτες που το επιβεβαιώνουν πολλές
-μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2004 στην  American Journal of Clinical Nutrition αναφέρει ότι τα trans-λιπαρά οξέα προκαλούν φλεγμονές στο σώμα...
-μια μελέτη του 2005 που δημοσιεύθηκε στην Journal of Nutrition αναφέρει ότι τα trans-λιπαρά οξέα αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων επηρεάζοντας τις ενδοθηλιακές λειτουργίες
και
το 2011, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Lipid Research συνδέει και αυτή τα trans-λίπη με τη φλεγμονή...
ας θυμηθούμε και:
ας «κόψουμε» διά παντός τα τρανς λιπαρά!
-ραφιναρισμένοι υδατάνθρακες
λόγω της έλλειψης υγιεινών ινών που έχουν χαθεί κατά την επεξεργασία μαζί με πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά όπως
βιταμίνες,
μεταλλικά στοιχεία και
ένζυμα,οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες χωνεύονται πολύ γρήγορα και έτσι αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα,
αυτό, με τη σειρά του οδηγεί σε φλεγμονές...
κάποιες από τις μελέτες που το επιβεβαιώνουν:
το 2014, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων δημοσίευσε μια μελέτη στους Mediators of Inflammation και
αναφέρει ότι η κατανάλωση εξευγενισμένων υδατανθράκων σε υπερβολική ποσότητα αυξάνει τον κίνδυνο φλεγμονών...
μια άλλη μελέτη του 2010 που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition αναφέρει ότι οι ηλικιωμένοι ενήλικες, οι οποίοι κατανάλωναν υψηλά γλυκαιμικά τρόφιμα, είχαν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν φλεγμονές...
-επεξεργασμένη ζάχαρη
είτε μας αρέσει είτε όχι, η τυποποιημένη ζάχαρη προκαλεί φλεγμονή!!!
ας την αντικαταστήσουμε με γλυκαντικά χωρίς χημική επεξεργασία!!!
ας θυμηθούμε:
τα ζαχαρούχα ποτά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου σε άνδρες κατα είκοσι τοις εκατό
είναι η ζάχαρη τοξική; the toxic truth about sugar
Ζάχαρη και πονοκέφαλος
~~~~~~~~~~~~~
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15447916
www.reuters.com
www.ncbi.nlm.nih.gov
photo:www.nutrishield.com
thalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου