Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Αυγά-ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος

Τα αυγά είναι ένα φτηνό αλλά απίστευτα θρεπτικό φαγητό.
Τα αυγά περιέχουν σχετικά λίγες θερμίδες,είναι γεμάτα με πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, υγιή λίπη και διάφορα ιχνοστοιχεία.
Πρέπει όμως να προσέχουμε τον τρόπο μαγειρέματος,ώστε να μην επηρεάζεται το θρεπτικό τους προφίλ.
Αυγά-και ας κάνουμε μια ανασκόπηση των διαφορετικών μεθόδων μαγειρέματος
Τα αυγά εκτός του ότι είναι νόστιμα είναι και εξαιρετικά ευέλικτα.
Μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και είναι εύκολο να συνδυαστούν με άλλα υγιεινά τρόφιμα, όπως τα λαχανικά.
Το μαγείρεμά τους καταστρέφει επίσης κάθε επικίνδυνο βακτήριο, κάνοντάς το ασφαλέστερο για φαγητό.
Οι πιό δημοφιλείς μέθοδοι μαγειρέματος όπως όλοι γνωρίζουμε είναι:
Αυγά βραστά.
Βάζουμε τα αυγά σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε λίγο αλάτι ή ξύδι και βάζουμε νερό τόσο όσο χρειάζεται για να καλύπτονται τα αυγά.
Βεβαιωνόμαστε ότι το νερό τα καλύπτει για τουλάχιστον 3 εκατοστά,και από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός,βράζουμε τα αυγά μας για περίπου 5 λεπτά
Όσο πιό πολύ τα βράζουμε τόσο πιό σφιχτός θα γίνεται ο κρόκος του αυγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου