Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή, 29 Απριλίου 2018

Κολοκυθάκια Carpaccio-μιά απολαυστική σαλάτα

 
Κολοκυθάκια Carpaccio-μιά απολαυστική σαλάτα με κολοκυθάκια φρεσκότατα εποχής

Μιά από τις ωραιότερες σαλάτες-κολοκυθάκια Carpaccio

Πως μπορούμε να κάνουμε μιά θεσπέσια σαλάτα με φρεσκότατα,ωμά κολοκυθάκια και γλυκόξινη σάλτσα!!

Θα χρειαστούμε:
πέντε μικρά ολόφρεσκα κολοκυθάκια,
ελιές -κατά προτίμηση-χωρίς το κουκούτσι κομμένες στα δύο,
λίγα κοπανισμένα αμύγδαλα,
ένα φλιτζανάκι τριμμένη φέτα,
δυό κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο,
μιά κουταλιά της σούπας-κοφτή-βασιλικό ψιλοκομμένο,
μία με δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι,
τρεις με τέσσερις κουταλιές της σούπας λάδι,
μία κουταλιά της σούπας-κοφτή-μέλι,
αλάτι,
πιπέρι μαύρο,
στη μύτι από το κουταλάκι πάπρικα γλυκιά και
άλλο τόσο μοσχοκάρυδο,
Και
πλένουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια.
τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε στο πιάτο που θα τα σερβίρουμε.
σε ένα ποτήρι ή μπολάκι  ανακατεύουμε πολύ καλά,ώστε να ομογενοποιηθούν,
το λεμόνι,
το ελαιόλαδο,
το βασιλικό,
το μισό άνηθο και τα μπαχάρια μας
και
περιλούζουμε τα κολοκυθάκια μας!
τα στολίζουμε με τις ελιές,
τα σπασμένα αμύγδαλα,
τον υπόλοιπο άνηθο και
τη φέτα.
σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε για δέκα λεπτάκια ώστε να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους και σερβίρουμε!
καλή όρεξη!
thalia-botanologia.blogspot.gr