Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Καρότα-σπιτικό σιρόπι καρότων που διαλύει τα φλέματα, και ανακουφίζει από το βήχα

Ένα σπιτικό σιρόπι με καρότα που διαλύει τα φλέματα, και ανακουφίζει από το βήχα Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε ο βήχας με φλέματα είναι μια πολύ-πολύ  συνηθισμένη ενόχληση και τις περισσότερες φορές είναι άμεσο επακόλουθο του κρυολογήματος.
Και όταν είμαστε κρυωμένοι ένα πιάτο ζεστής σούπας με πρωταγωνιστή το καρότο τονώνει και αναζωογονεί τον οργανισμό μας.
Και εάν το κρυολόγημά μας το ακολουθεί βήχας με φλέγματα,τότε,μπορούμε να ετοιμάσουμε και ένα σιρόπι,πάλι με πρώτο συστατικό το καρότο.
Σίγουρα έχουμε ακούσει πολλά για το πώς τα καρότα είναι ιδανικά για τα μάτια μας, αλλά πιθανότατα δεν έχουμε ακούσει ποτέ ότι είναι ιδανικά για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία του βήχα.
Ναι, τα καρότα έχουν την ιδιότητα να αφαιρούν το φλέγμα και να ανακουφίζουν από το βήχα,ειδικά όταν συνδυάζονται με άλλα συστατικά όπως το μέλι.
Ένα σπιτικό,λοιπόν,σιρόπι που διαλύει τα φλέματα, και μας ανακουφίζει από το βήχα είναι το σιρόπι καρότων σε συνδυασμό με μέλι και τζίντερ.
Και εργαζόμαστε ως εξής:
Θα χρειαστούμε...
read more:https://botanologia.gr/karota-spitiko-siropi-karoton-poy-dialyei-ta-flemata-kai-anakoyfizei-apo-to-vicha/