Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Γλυκύρριζα και η θεραπευτική της χρήση στο διάβα των αιώνων

Γλυκύρριζα – το βότανο που έχει χρησιμοποιηθεί ως ιατρική θεραπεία εδώ και αιώνες.
“Το βότανο που έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες για τη θεραπεία
των προβλημάτων του αναπνευστικού,
του βήχα, 
της βραχνάδας,
του άσθματος από τους αρχαίους ‘Έλληνες και Αιγύπτιους γιατρούς” δηλώνει ο καθηγητής Johannes Mayer ειδικός για την ιστορία των φαρμακευτικών βοτάνων στο Πανεπιστήμιο του Würzburg της Γερμανίας.
Γλυκύρριζα – το βότανο που είχε επιλεγεί ως «φαρμακευτικό φυτό του έτους 2012″  λόγω των ευεργετικών αποτελεσμάτων του και της πρωταρχικής του σημασίας για την ανθρώπινη ευημερία σε όλο τον κόσμο.
Το βότανο που έχει χρησιμοποιηθεί στην Ευρώπη από τους προϊστορικούς χρόνους, με πλήθος μαρτυρίες, με αριστοτεχνικά γραμμένες πραγματείες των αρχαίων γιατρών και πανεπιστημόνων, και διεξοδικά τεκμηριωμένο με νέες έρευνες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου